جامعه آماری در روش شناسی کیو (Q)|روش نمونه ‎گیری در روش تحقیق کیو

در روش ‎شناسی کیو (روش تحقیق Q)، دیدگاه افرادی مورد بررسی قرار می ‎گیرد که به دلایل تحصیلی، شغلی، تجربی و غیره دارای ارتباط خاصی با موضوع مطالعه هستند و انتظار می‎رود در آن موضوع ذهنیت‎ها و الگوهای فکری متنوع داشته باشند. این گروه که جامعه آماری پژوهش را تشکیل می‌دهند دارای یک یا چند خصوصیت مشترک هستند. ملاحظه کلیدی در انتخاب یک دسته مشارکت‎کننده، گوناگونی تجربه و دیدگاه درباره موضوع تحقیق است. در پاسخ به پرسشی درباره تعداد مطلوب پاسخگویان براون ملاحظات زیر را عنوان کرده است:

«ما به‌طور طبیعی علاقه‌مندیم گونه‌هایی داشته باشیم که توسط چهار یا پنج نفر با بارهای عاملی قوی یا خالص تعریف شده باشند … هنگامی که اعتبار گونه‌ای که توسط 5 نفر معین شده به اندازه اعتبار تعیین شده توسط 15 نفر است، لازم نیست برای تعیین گونه‌ها به تعداد نفرات زیادی متوسل شویم» (Brown, 2005, Cited by Baptise, 2010: 74). این بدان معناست که تعیین حجم جامعه به‎مانند روش‎های پیمایشی نقش چندانی ندارد.

روش نمونه ‎گیری در روش شناسی کیو (Q)

در روش‎شناسی کیو (Q)، نمونه افراد (همچون روش‎های کیفی) به طور هدفمند و غیراحتمالی با اندازه کوچک انتخاب می‎شود. پاسخگویان از میان افرادی انتخاب می‌شوند که ارتباط و تعلق ویژه‌ای به موضوع مطالعه دارند (Exel, 2005: 70). تعداد افرادی که در این روش انتخاب می‌شوند، بهتر است بین 10 تا 50 نفر باشند، در غیر این‎ صورت، احتمال می‌رود که پاسخ‌ها به‎سمت نرمال میل کند (کالتون، 1371: 341).

لینک های مفید و مرتبط دیگر را مطالعه کنید.
روش‎ تحقیق کیو (Q) چیست؟

اگر تمایل به استفاده از خدمات تخصصی گروه پژوهشی دانش آسا برای تحلیل داده های پرسشنامه ها، تحلیل داده های کیفی با روش شناسی کیو (Q) ، درخواست برگزاری کلاس آموزش تخصصی گروهی و خصوصی آموزش روش تحقیق کیفی و کمی دارید، کافی است سفارش خود را ثبت نمایید یا با شماره موسسه در ساعات اداری تماس بگیرید و یا با ایمیل info.daneshasa@gmail.com در ارتباط باشید.